[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”166″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Kindercoaching en kwaliteiten van het kind

Wanneer kies je als ouders voor kindercoaching? Er zijn situaties waardoor je kind minder lekker in zijn vel zit of wat minder vertrouwen heeft. Deze situaties heb je vaak niet in de hand. Kindercoaching kan dan een laagdrempelige manier zijn om positief met deze situaties om te gaan. Aandacht is ook belangrijk voor de afstemming tussen de begeleiding van ouders en kindercoaching. Ik help ouders ook thuis te werken vanuit de groei mindset (zie onder).

In de kindercoaching van GeM training gaan we uit van de kwaliteiten van het kind. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Als je je (als ouder of als kind) kunt richten op het ontwikkelen van deze kwaliteiten dan ben je enthousiast. Kinderen hebben vertrouwen en energie. Soms kan het gebeuren dat kinderen of hun omgeving deze kwaliteiten uit het oog verliezen. Er wordt van alles van deze kinderen verwacht en zij twijfelen of zij daar wel aan kunnen en willen voldoen.

Kindercoaching, voor wie?

Is jouw kind onzeker, is willen moeten geworden, gaat het niet zo lekker op school of thuis? Dan kan het fijn zijn om met een coach te kijken hoe kinderen hun vertrouwen en motivatie kunnen terugvinden. GeM training helpt om op een goede manier om te gaan met dat wat in een kinderleven speelt. Ik kijk samen met het kind naar de kwaliteiten en hoe het kind zich positief kan richten op de eigen ontwikkeling. We kijken samen naar gedachten die helpen het doel te bereiken. Ook ga ik soms met kinderen inhoudelijk aan de slag met schoolwerk als dat helpt om hun vertrouwen te vergroten.

Want als je wilt en vertrouwen hebt, dan ontdek je dat je alles kunt leren.

Kindercoaching bij verlies, rouw of scheiding

Als kinderen iets heftigs ervaren zoals bijvoorbeeld een scheiding of het verlies van een dierbare, vinden zij het soms helemaal moeilijk om met deze situatie om te gaan. Een coach kan dan uitkomst bieden. Jongeren kunnen ook hiervoor bij GeM training terecht. Ouders kunnen bij mij terecht voor advies op dit vlak.

Kindercoaching om het vertrouwen van kinderen te verbeteren

Als kinderen gepest worden, zich niet prettig voelen in hun klas, onzeker zijn over bijvoorbeeld hun schoolprestaties of moeite hebben met sociale vaardigheden en assertiviteit, dan kan ik kinderen helpen hun vertrouwen te ontwikkelen. Ik gebruik hiervoor onder andere de theorie van Carol Dweck over de fixed en growth mindset. Meer informatie over deze theorie vind je op www.mindsetonline.com

Kinderen zijn flexibel en snel in staat gedachten waar zij last van hebben om te zetten in helpende gedachten.

Kindercoaching en the Work

Al jaren ben ik fan van The Work van Byron Katie. In mijn eigen leven paste ik deze prachtige methode al toe om te beseffen dat het in welke situatie dan ook, mijn gedachten zijn die bepalen hoe ik iets ervaar. In juli 2017 heb ik de 9-daagse School for the Work gedaan met Byron Katie en sindsdien maak ik ook gebruik van deze mooie tool in mijn coaching met kinderen. Naast mijn werk ben ik bezig met het certificeringsprogramma van the Institute for the Work.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”167″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]