Leren Leren kindercoaching

Voor kinderen die vastlopen op school of onzeker zijn over hun resultaten

Leren Leren kindercoaching is coaching voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar die op school niet in staat zijn het beste uit zichzelf te halen. Deze kinderen zijn vaak onzeker of lopen vast op school. Zij doen wel hun best, maar zien dit niet terug in de resultaten. Dit leidt tot een minder positief zelfbeeld, minder motivatie en nog mindere prestaties. Dat is zonde. Want vaak blijkt, dat een kind al na een aantal coach gesprekken meer vertrouwen heeft en plezier in het leren ervaart. Vaak gaan de resultaten dan snel omhoog.

De groei mindset

Ik werk met de kinderen aan het ontwikkelen van een groei mindset. ‘Ik kan het niet’, wordt: ‘ik kan het nog niet.’ Door herhalen en oefenen gaat het steeds beter. Dan laat ik zien aan de hand van de lesstof hoe zij de groei mindset kunnen toepassen: met de juiste aanpak, structuur en plezier in het leren. Daarmee groeit hun vertrouwen. Tijdens deze coaching is er juist ook aandacht voor de lesstof (rekenen, begrijpend lezen, spelling, studievaardigheden of verschillende vakken in het voortgezet onderwijs), zodat de kinderen het geleerde direct kunnen toepassen.

Presteren op school

We kunnen er niet omheen: cito scores, rapporten, cijfers op magister. Kinderen en hun ouders zijn bezig met de resultaten op school. Hoe vervelend als de resultaten tegenvallen. Kinderen en ouders worden hier onzeker van.  De Leren Leren kindercoaching richt zich op:

  • vertrouwen
  • motivatie
  • plezier in het leren
  • de juiste aanpak

Als een kind weet hoe hij of zij iets kan aanpakken, en erop kan vertrouwen dat oefenen effect heeft, dan groeit een kind en dan groeien de prestaties mee.

leren leren kindercoaching