In mijn kindercoachpraktijk begeleid ik een aantal kinderen in de leeftijd 13-15 jaar die een motivatie dip hebben. Als ze thuis komen, verliezen ze veel energie aan het opzien tegen hun huiswerk. Voor vakken waar ze niet goed voor staan, doen ze eigenlijk bijna geen moeite meer, omdat ze denken dat het zinloos is om daar energie in te steken. Wat is het dan fijn als we samen in staat zijn de negatieve gedachten als ‘ik heb echt geen zin’, ‘dit wordt toch niets’ om te zetten naar helpende gedachten als ‘als ik dit af heb, kan ik echt relaxed iets leuks gaan doen’. Deze kinderen zien dan dat de groei mindset betekent, dat oefenen altijd effect heeft en dat de lastige vakken met de juiste aanpak ook leuk kunnen zijn. Mooi om dan terug te horen dat ouders en docenten nu wel een gemotiveerd kind zien. De negatieve energie verdwijnt en kinderen steken hun energie op een positieve manier in hun werk.

Similar Posts

Comments are closed.